Кубрат Пулев неочаквано може да се превърне във фаворит за следващ съперник на световния шампион във версиите WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория – Антъни Джошуа.

Специализираният портал World Boxing News направи анализ относно противника на английската звезда и стигна до извода, че съвсем скоро е възможно Кобрата да получи нов шанс да се изправи срещу Ей Джей.

Причината е, че за момента няма как Джошуа да се бие с някого измежду Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Двамата проведоха знаменит мач през декември, който завърши без победител. В момента антуражите им преговарят за реванш, след който се очаква да има и трети сблъсък. Това означава, че в близката година е невъзможно Джошуа да се бие срещу американеца или Циганския барон.

Преговорите на емблематичния промоутър Еди Хърн с Дилиън Уайт и Джарел Милър пък са в застой, което отваря вратата за Кобрата. Българинът вече обяви пред Boec.bg, че ще има мач през април в САЩ, като съперникът му тепърва се изяснява. Но плановете му могат да добият неочакван обрат, тъй като е задължителен претендент на IBF.

Хората на Джошуа вече са резервирали стадион "Уембли" за 13 април, когато може да се проведе евентуален мач между двамата. Това означава, че българинът ще има само 11 седмици за подготовка. И заради това не е изключено те да се срещнат през лятото. Очаква се развитие по темата да има през новата седмица.

Припомняме, че Джошуа и Кобрата трябваше да се боксират през есента на 2017 г., но българинът се контузи и мястото му беше заето от Карлос Такам, който загуби по точки.