Румънският боксьор Богдан Дину се пазари зверски за хонорар с мениджъра на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев. От няколко дни двете страни са в ожесточени преговори за мач. Битката трябва да се състои на 23 март в Лос Анджелис.

Дину е втори вариант за съперник. Преди няколко дни оригиналният опонент Роберт Хелениус отказа мача. Финландецът настояваше за по-голям хонорар, но не го получи.

“В момента преговаряме. До края на седмицата трябва да имаме резултат”, потвърдиха от мениджърската компания на Дину Кинг Промоушън за “България днес”.

Румънският боксьор има 18 победи (14 с нокаут) и 1 поражение. Единствената загуба в неговата кариера беше записана през ноември, когато Дину беше нокаутиран от непобедения американец Джарел Милър. Последният ще се бие с Антъни Джошуа на 1 юни.

196-сантиметровият румънец дебютира при професионалистите през 2008-а. Година по-рано той беше победен убедително от Кобрата по точки (14:4) в традиционния румънски турнир “Златен пояс” в Букурещ.

Дину е спаринг партньор на Антъни Джошуа, а освен това работи като полицай. В момента се готви в неговата собствена зала, която се намира в родния му град Бузъу.