Мениджърът на българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев Ивайло Гоцев говори пред медиите след повторното изслушване на Кобрата от атлетическата комисия на щата Калифорния по жалбата за сексуално насилие от страна на репортерката Дженифър Равало.

Българинът вече е с възстановен лиценз за територията на САЩ, след като комисията прецени, че е изпълнил всички препоръки. При следващо такова провинение лицензът му ще бъде отнет завинаги.

„Изслушването мина добре. Кубрат изпълни всички предписания и дори ги надмина. Най-важното обаче е, че иска да направи още, като помогне на други да не допускат неговата грешка. Всички имат мнение по случая. Кубрат си научи урока и желанието му е да покаже и на останалите спортисти как трябва да се държат в подобна ситуация”, коментира Гоцев.

“Пулев не е спирал тренировки в последните месеци. Сега трябва да искаме възможност да се бори за пояса с Анди Руис”, коментира Гоцев, който е имал предвидена среща вчера с шефа на Top Rank Боб Аръм за обсъждане на следващия мач на Кобрата.