Още по темата

 

Набиращата сериозна популярност бойна верига SENSHI получи поредно признание. Двама доказани бойци – Ян Соукуп и Тимур Гасташев, ще премерят сили в киокушин мач по правилата на KWU SENSHI.

Най-добрият чешки каратист и двукратният световен шампион се срещат на 1 ноември в „Лужники Спортс Палас“ (Москва), като са част от зрелищната гала „Битва Чемпионов 11: Школа против школы“.

Соукуп е европейски шампион, сребърен медалист от Световното първенство и първенец на престижната надпревара „All Japan“. Гасташев е познат у нас – спечели първото издание на „SENSHI Cup“ товя лято в Камчия при 95-килограмовите, освен това е световен и европейски шампион.

Главен съдия ще бъде Сенсей Александър Пичкунов, който е генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU. Легендарният боец има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Освен това е и бронзов медалист от Световното първенство по карате киокушин през 2005, сребърен медалист от първенството на Русия по киокушин през 2004 и победител в Купата на Русия по киокушин от 2001.

Четете подробности в материала на Boec.bg