Световният шампион в тежка категория – Антъни Джошуа настоя, че той и неговия щаб възнамеряват да подновят преговорите с другия шампион при големите момчета – Дионтей Уайлдър.

На първо време, американецът трябва да се справи с юмруците на друг британец – Тайсън Фюри. Двамата ще се изправят един срещу друг след месец в Лас Вегас, а залогът в мача е титлата на WBC.

В последните месеци дори стана ясно, че Уайлдър и Фюри са се съгласили на трети мач през лятото, но именно тук идват и плановете на Джошуа.

„Имахме няколко срещи и събирания, за да решим какво и как ще правим“, сподели 30-годишният британец, цитиран от Boec.bg.

„Първо се срещнахме с мениджъра на Усик, а след това се събрахме отново, за да решим каква оферта да изпратим на Уайлдър преди да се бият трети път с Фюри и преди аз да се бия“.

Самият Джошуа също има за какво друго да мисли, защото двама задължителни претенденти чакат на вратата му. Единият, разбира се, е Кубрат Пулев, чийто щаб миналата седмица обяви, че Джошуа и Кубрат ще се бият през месец май в Истанбул, Турция.

Това обаче все още не е потвърдено от страна на Еди Хърн или която и да е чуждестранна медия. В същото време Олександър Усик е другият задължителен претендент, който рано или късно трябва да премери сили с „Ей Джей“.

„Всички искат Уайлдър да победи Фюри, защото ще се изправи срещу мен“, продължи Джошуа.

„Той има страховита дясна ръка, а аз притежавам чудесна лява ръка. Възможността мача да е случи скоро не е малка. Чух, че готвят трети мач, но ние ще трябва да се намесим в картинката и да пуснем офертата си към Дионтей", добави той.