Още по темата

 

Бившият шампион в тежката категория на бокса, Дионтей Уайлдър загуби с технически нокаут реванша си от Тайсън Фюри.

Малко след битката Уайлдър сподели, че основна причина било умора от тежкия костюм, с който се появи при излизането до ринга.

Днес американецът разкритикува и реферът в срещата Кени Бейлес за това, че е позволил на Фюри да се бие "мръсно". Уайлдър вярва, че Бейлес е можел да направи много повече, за да предотврати удари в тила и врата, както и задържането на главата му и облягането върху него.

"Моите уважения към Фюри, но той не беше дошъл да се боксира. Той искаше да направи боя възможно най-мръсен", коментира Уайлдър, цитиран от Фокус.

Бейлес отне една точка от Фюри, когато удари Уайлдър в непозволен момент. Но според Уайлдър на англичанина са му се разминали много други наказания.

"Когато се събудих на следващата сутрин имах толкова много охлузвания и синини озад на главата и на врата. След първия нокдаун веднага се обърнах към Кени Бейлес, защото той няколко пъти ме предупреди, че ще ми отнема точки, ако ударя опонента си в тила или нанеса удар в непозволен момент."

"Но явно тези правила са важали само за мен, а не и за моя опонент, защото той правеше точно това през цялата вечер и не беше наказан за това. Веднага се обърнах и си разперих ръцете. Просто исках да разбера Бейлес не вижда ли това сериозно. След тази реч, която ми дръпна, трябва да пазиш боксьорите."

"Фюри ми стискаше главата и ме удряше в тялото, облягаше се върху мен и ме удряше. С цялото ми уважение - той направи това, което трябваше - би се и победи. Ако ти се разминават мръсните номерца, защо да не продължаваш с тях? Така че го разбирам."

"Реферът трябва да е мъж на думата. Идваше и ми обясняваше в съблекалнята правилата и че трябва да се придържам към тях. Изглежда обаче, че той не е рефер, на който мога да разчитам да ми спаси живота на ринга."

"Фюри знаеше това. Той не беше дошъл да се боксира. Той дойде, за да играе мръсно и реферът му позволи. Но го поздравявам за победата и за постигнатото", добави американецът.

Уайлдър имаше критики към рефера и в предходния двубой с Фюри през 2018-та, когато Джак Райс е дал повече време за възстановяване от нокдауна на Фюри, според американеца.