Бъдещето на Тайсън Фюри в бокса е под сериозен въпрос, след като фермер си призна, че му е предложена сумата от 25 000 лири, за да излъже, че е дал заразено месо от глиган на него и братовчед му Хюи. Мартин Кеърфут така и не получил парите.

Случката е от февруари 2015 година, когато двамата дадоха положителни тестове за нандролон. Наказание обаче не бе наложено и Тайсън победи Владимир Кличко. След това получи второ обвинение, след като не даде тест през септември 2017 година.

Заради юридически хватки и показанията на Кеърфут двамата получиха 2-годишни наказания със задна дата и всичко приключи. За нандролон се полага 4-годишно наказание.

"Никога не съм имал месо от глиган. Просто отидох с тях и свидетелствах, за да им помогна", заяви Кеърфут пред "Дейли Мейл", цитиран от "24 часа".

Антидопиговата агенция на Великобритания изрази готовност да отвори отново случая при новите доказателства. Промоутърът на Тайсън Фюри Франк Уорън бе категоричен, че клиентът му не е направил нищо нередно.

Тайсън Фюри разби Дионтей Уайлдър и спечели титлата на Световния боксов съвет в свръхтежка категория. Братовчед му Хюи пък дори идва в София, за да се бие с Кубрат Пулев и загуби по точки.