Българската звезда от световен ранг в ММА – Благой Иванов, ще се завърне този месец в клетката. Багата ще участва в галата на UFC, която ще се проведе на 23 май в свръхмодерния център на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства в Лас Вегас. В условията на разпространение на коронавирус по света мачовете ще бъдат без публика, пише "24 часа".

Все още не е ясно кой ще бъде съперник в битката от тежка категория за нашето момче. Очаква се това да се разбере до дни. За Иванов това ще бъде пети мач в UFC. На 9 май 33-годишният българин трябваше да се изправи в октагона срещу бразилеца Аугусто Сакай в Сао Пауло. Залата за галата в мегаполиса обаче бе преустроена в болница за заразени с коронавирус. Обсъждаше се вариант мачоте да бъдат преместени в САЩ. Нямаше как обаче толкова бързо да бъдат извадени визи за Сакай и други бразилски бойци.

До момента за галата на 23 май има потвърдени 3 двубоя. Главната битка ще е между американеца Тайрън Удли и бразилеца Жилберт Бурнс. UFC Apex се намира до централата на веригата в Лас Вегас. Съоръжението бе открито миналата година и е гордостта на боса Дейна Уайт. В центъра вече са се провеждали битки. Там има условия за модерно телевизионно излъчване. Това е нужно, тъй като при липсата на публика приходите ще са от платеното излъчване на мачовете.

За Багата вариантът с UFC Apex е перфектен, тъй като той живее и тренира в Лас Вегас. Заради коронавиуса в началото на миналия месец Благой се подготвяше в зала извън града, но забраната падна след средата на април. 

В най-авторитетната верига Иванов първо загуби от Жуниор дос Сантос, а след това победи американеца Бен Ротуел и австралиеца Тай Туиваса.

На 2 ноември миналата година в прочутата зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк Багата бе порязан от съдиите и загуби с 1:2 гласа от Дерик Люис. След мача американецът призна, че е очаквал реферът в клетката да вдигне ръката на съперника му.