Сагата около бъдещето на Марко Ройс е на път да претърпи неочакван обрат. Според близкия до клуба вестник "Рурнахрихтен" и Радио 91.2 крилото е на път да поднови договора си.

Както е известно, контрактът на Ройс изтича през лятото на 2017 година, но още в края на сезона той може да бъде откупен. Заложената в клаузата за откупуване сума варира между 25 и 30 милиона евро.

В ексклузивния материал на изданието се твърди, че ръководството на Борусия Дортмунд е в напреднали преговори с представителите на Ройс за удължаване на неговия договор.

Параметрите му ще бъдат значително по-добри от сегашните близо 5 милиона евро, които националът взима на сезон. Друг съществен момент, че клаузата за откупуване ще бъде заличена.

Смята се, че обратът е дошъл след официалния отказ на Байерн Мюнхен да се пробва за футболиста. До голяма степен решението на баварците се дължи на общественото мнение и острите реакции спрямо клуба, след като в посока Мюнхен потеглиха доскорошните звезди на Борусия Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

Дълго време се смяташе, че Реал Мадрид е уредил Ройс. Той пък от своя страна е споделил в приятелски кръг, че иска да играе за Барселона. Наскоро обаче германецът е цитиран с думите "къде точно ще играя в атаката на Барселона". Освен това каталунците нямат право да купуват нови футболисти до следващия зимен трансферен прозорец.

Подобна обаче е ситуацията с офанзивната линия на европейския първенец, където към момента не се вижда свободно място за острието на германския вицешампион.

В информацията на "Рурнахрихтен" се споменава още, че Ройс е получил уверението на ръководството, че около него ще бъде изграден новият облик на Борусия Дортмунд.

Макар да е замесен в борбата за оцеляване в Бундеслигата през този сезон, "жълто-черните" участват в Шампионската лига и с всеки изминал сезон трошат клубните си рекорди по приходи и оборот.