Най-опитният футболист на Борусия Дортмунд Себастиан Кел кара своя последен сезон като професионален футболист, но снощи се превърна в герой за "жълто-черните".

Още по темата

 

35-годишният ветеран вкара фантастичен гол от ждроб в 107-та минута на мача с Хофенхайм и класира своите на полуфинал за Купата на Германия.

"Получи се изключително емоционален и агресивен двубой. Този удар от ждроб всъщност го владея доста добре", похвали се доскорошният капитан на Борусия, който играе за тима от 2001 година насам.

"Разбира се, че имах и късмет при удара, за да може топката да лети в такава траектория и да влезе във вратата с помощта на гредата. В турнира за Купата на Германия имаме възможност да спечелим трофей този сезон."

"Мечтая отново да пътувам за Берлин, преди да прекратя кариерата си. Да видим с кой ще се паднем на полуфиналите. Надявам се отново да сме домакини", допълни Кел.

Съперникът на Борусия Дортмунд ще стане ясен тази вечер, веднага след изиграване на останалите два четвъртфинални сблъсъка.

Черешката на тортата ще бъде в Леверкузен, където намиращият се в много добра форма Байер посреща носителя на трофея Байерн Мюнхен.