Борусия Дортмунд продължава със силното си представяне в германската Бундеслига, след като надви като гост новака Дармщадт с 2:0. Срещата бе от 24-ия кръг. 

Интересно е да се спомене, че това бе първата визита на рурския тим на въпросния отбор от 34 години насам.

Въпреки бойките опити на домакините да затруднят максимално противника, то с попадения на Адриан Рамос и Ерик Дурм в 38-ата и 53-ата минути гостите стигнаха до трите точки.

След успеха си отборът на Томас Тухел вече има 57 точки и заема 2-ото място в класирането, като на практика тимът вече е почти бетониран на въпросната позиция.

Победата е четвърта поредна за Борусия в Бундеслигата. В този мач Марко Ройс не бе в групата, като се предполага, че причината за това е свързана с опасенията на гостите за лошия терен на новака в елита. Официално причината е мускулна травма, но медиите в Германия подозират другата причина. 

Благодарение на успеха на Дортмунд и загубата на Байерн разликата между двата тима вече е само 5 точки, а може да бъде стопена на само 2 пункта, ако рурците бият в прекия мач, който ще се играе в следващия кръг.


Срещата започна на високи обороти и още в 6-ата минута Борусия бе на косъм от гола след много груба грешка на стража на Дармщадт Матения. Той успя да парира неразчетено една топка в опасната зона, но за негово щастие при втория си опит успя да се справи със ситуацията и да изчисти както трябва кълбото.

През следващите минути обаче битката на терена обаче бе по-скоро равностойна и домакините показаха стабилна игра, докато гостите дебнеха за грешка.

В 25-ата минута Рамос бе на път да открие резултата за гостите, след като се озова на идеална позиция в наказателното поле след добро центриране на Гюндоган, но точно преди да отправи удар Райкович се намеси решително и с прекрасен шпагат изчисти топката.

Като цяло през първите минути гостите изглеждаха по-скоро беззъби в атака, макар че успяха да вкарат общо 102 гола преди това през цялата кампания.

В 36-ата минута домакините бяха изключително близо до гола. Вагнер бе на супер позиция в наказателното поле и се виждаше как вкарва топката във вратата на Вайденфелер, но някак си успя да я прати встрани нея, което сериозно възмути домакинските фенове.

Две минути след това Рамос откри за Дортмунд. Кастро центрира прекрасно за далечната греда, а Обамеянг с глава отклони кълбото към вратата, но стражът на домакините някак си го парира. След това при добавката обаче колумбиецът бе безкомпромисен и от метър вкара топката в мрежата, за да даде аванс на тима си.

Малко преди почивката стражът на домакините пък спаси прекрасен удар от няколко метра на Гюндоган, а след нея гостите започнаха доста активно.

В 52-ата минута Дортмунд трябваше вече да води с два гола, но Сулу се намеси и изчисти топката от голлинията след удар на Обамеянг. 

Минута след това обаче Дурм удвои. Кастро го намери в наказателното поле и той с хубав удар по земя малко преди малкия пеналт успя да реализира.

Няколко минути след това хубав удар на Обамеянг за малко не намери целта, а в 60-ата минута Вранчич бе на косъм от гола, но ударът му с глава от близка дистанция неочаквано бе пратен над вратата.

Много сериозен пропуск направиха и гостите в 71-ата минута. Мхитарян намери прекрасно Оба, който излизаше на страхотна позиция да вкара топката във вратата, но второто му докосване бе доста нескопосано и стражът на домакините го изпревари.

До края резултатът остана непроменен.

 

ДАРМЩАДТ - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 0:2

0:1 Адриан Рамос - 38'

0:2 Ерик Дурм - 53'

 

ДАРМЩАДТ: Матения, Райкович, Рауш, Сулу, Калдирола, Вранчич (63 - Темпе), Нимайер (82 - Плате), Хелер (85 - Сиригу), Юнгвирт, Гондорф, Вагнер

БОРУСИЯ: Вайденфелер, Хумелс, Суботич, Дурм, Гинтер, Гюндоган (83 - Лейтнер), Кастро, Вейгъл, Паслак (69 - Мхитарян), Рамос, Обамеянг