Офанзивният полузащитник на Борусия Дортмунд Марио Гьотце е причината клубът да не поиска клауза за откупуване на взетия под наем от Челси Мичи Батшуай, разкрива "Билд ам Зонтаг".

Както е известно, белгиецът се включи ударно във водения от Петер Щьогер състав, изригвайки с два гола и асистенция при важната победа с 3:2 в Кьолн в петък.

Самият футболист се обясни в любов на Борусия след мача, а фенове, съотборници и ръководители на вестфалци отвърнаха със същите топли чувства.

Така още същата вечер в медийното пространство се появиха хипотези, че Мичи навярно ще остане на стадион "Сигнал Идуна Парк" и през следващия сезон, макар да няма такава договорка между него, Борусия и Челси.

Интересното е, че "сините" са били готови да включат в контракта за наем и клауза за закупуване, като английският клуб е имал само едно условие - в договора да има и клауза за откупуване, при която те да си върнат играча срещу определена сума.

Опарени от случката с Гьотце през пролетта на 2013 година, когато Байерн плати сумата в клаузата за откупуване, вестфалци категорично отказали. Изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке заявил, че в договорите на играчите на Борусия повече няма да има никакви "вратички" за напускане.