Край на сагата около бъдещето на Марко Ройс! Звездата на Борусия Дортмунд удължи своя договор с клуба за още два сезона и остава на стадион "Сигнал Идуна парк" поне до лятото на 2019 година.

Още по темата

 

Новината бе съобщена на официалната страница на "жълто-черните" в интернет. Според германските медии заплатата на крилото се вдига от около 5 милиона евро на близо 10 милиона евро на сезон. Любопитното е, че клаузата за откупуване, присъстваща в досегашния контракт, вече е заличена.

"Аз съм много щастлив от решението си да остана в Борусия Дортмунд. Дортмунд е родният ми град, а Борусия просто е моят клуб. Очаквам да пожънем успех в бъдеще, с помощта на нашите фантастични фенове. Има много неща за вършене и аз се залавям за работа", заяви Марко Ройс.

Изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке сподели: "Никога не сме се повлиявали от слуховете за трансфер на Марко и винаги сме виждали много големи шансове този изключителен футболист да избере Борусия Дортмунд".

"Марко може да изкара цяла ера при нас, както Уве Зеелер в Хамбургер, или пък Стивън Джерард в Ливърпул. Това, че Марко избра нас по време на спортна криза в клуба, показва, че той се идентифицира силно с Борусия. Това ни прави много горди", добави Вацке.

Спортният директор Михаел Цорк допълни: "Марко Ройс можеше да отиде във всеки топ-отбор на планетата. Чрез своето решение той показа, че сърцето му бие за родния град и родния клуб. Той е изключително съществен основен елемент от бъдещето на Борусия".

<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/BVB/posts/1083664918312154:0" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/BVB/posts/1083664918312154:0">Публикувай</a> by <a href="https://www.facebook.com/BVB">Borussia Dortmund</a>.</div></div>