Най-бързият човек в историята Юсейн Болт призна, че е бил съсипан от гола на Марио Гьотце във финала на световното първенство по футбол през 2014 година.

"Помня гола на Гьотце, защото той ми разби сърцето", коментира ямаецът, който е подкрепял Аржентина заради Лионел Меси в мача за трофея в Бразилия преди четири години.

Интересното е, че точно Гьотце беше един от играчите на Борусия, който се сближи най-много със спринтьора тези дни по време на съвместните тренировки. Именно Марио подаде за гола с глава на легендата в леката атлетика.

Според мнозина включването на Болт в заниманията на Борусия е маркетингов ход, но той има сериозни намерения да пробие в професионалния футбол на 31-годишна възраст.

"Това беше прекрасно преживяване, много се забавлявах. Ще подобря физическото си състояние и ще се върна. Наистина искам да стана професионален футболист. Тренировките бяха малко уморителни за мен, защото аз съм свикнал само да спринтирам, а тук трябваше да тичам постоянно."

"Но реших да се насоча към футбола, защото се нуждая от ново предизвикателство. Исках да бъда най-добрият спринтьор и го постигнах, доминирайки на пистата. Сега искам да стана футболист. за мен би било голяма чест, ако получа възможността да играя за Борусия Дортмунд", добави Болт пред германската телевизия Sport1.