Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Щьогер окончателно развя бялото знаме след срамното 0:6 от Байерн, което практическо го вади от сметките на ръководството за нов договор.

Австриецът беше толкова разочарован от унизителното поражение, че видя в него по-добър вариант от минимална загуба с 0:1...

"Този резултат е напълно справедлив. Срещу нас беше отбор, който беше готов да се възползва от грешките ни. Байерн влизаше здраво в единоборствата и беше твърдо решен да спечели този мач. И според мен се възползвахме от това, че им предстои важен мач идната седмица, защото след почивката намалиха темпото", поясни Щьогер.

"Навярно е по-добре, че получихме този звучен шамар, за да се преобърне всичко. За да се направят задълбочени анализи кой носи вината, кой може и кой не. Промените навярно трябва да са радикални. В това число включвам и моята позиция на треньор. Тя също ще бъде оценявана. И така е редно."

"Навярно така е по-добре, отколкото да паднем с 0:1, когато се оценяваш високо, после падаш и след това всичко си минава, само защото си играл срещу Байерн. Може би е по-добре отношението да бъде по-критично от нормалното. И тук изобщо не става дума за мен. Горд съм и доволен да работя тук, но моят живот не се дефинира с това да бъда треньор на Борусия Дортмунд. Правил съм много неща в живота си и се определям като щастлив човек", допълни Щьогер.