Звездата на Борусия Дортмунд Марио Гьотце е на мнение, че критиките към него са повече от тези, които получават много други футболисти. Въпреки това героят от финала на Мондиал 2014 е наясно какви са причините да бъде постоянна "мишена".

Техничарят беше публично разкритикуван от треньора си Петер Щьогер след осминафиналния мач-реванш на Лига Европа с Ред Бул Залцбург, когато беше заменен още на почивката.

"В първия момент се почувствах тъпо, защото треньорът представи нещата така, все едно аз бях единственият футболист със слабо представяне. След това обаче двамата проведохме ясен разговор и му обясних как виждам цялата ситуация от моята гледна точка", коментира Гьотце пред "Билд".

"Да, чувствам се по-критикуван от други футболисти, но вече свикнах. Въпреки това не е хубаво да четеш постоянно критики по свой адрес. Това е свързано с очакванията към мен. Но повярвайте ми, аз самият си поставям най-високите цели, защото съм самокритичен."

"Следващите пет мача са важни за мен, но не мисля, че са решаващи дали ще бъда на световното в Русия. Селекционерът е наясно с качествата ми и знае, че мога да помогна на отбора. Той ме познава от години. Не съм загубил уменията си, а освен това натрупах опит, узрях като личност. Мога да помогна на отбора да защити титлата си", добави Марио.