Борусия Дортмунд трепери за централния си нападател Мичи Батшуай, който беше изнесен на носилка в края на вчерашното дерби с Шалке, загубено от "жълто-черните" с 0:2.

Белгиецът се строполи на земята след единоборство с Бенжамен Стамбули, наранявайки левия си крак. Малко след мача се появи информация, че навярно глезенът на Батшуай е счупен, като футболистът видимо изпитваше силна болка.

Списание "Шпорт Билд" обаче успокои феновете на Борусия, добирайки се до вътрешна информация след направен рентген. Според нея глезенът на тарана не е счупен, но не е ясно какво е състоянието на връзките в тази деликатна зона на крака. 

Точната диагноза ще стане ясна днес, когато Батшуай ще се подложи на детайлни прегледи. Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Щьогер прогнозира вчера, че навярно стрелецът ще бъде аут до края на сезона. Има опасност той да пропусне и Мондиал 2018 в Русия.

След като премина под наем от Челси в Дортмунд през зимата, Батшуай наниза седем шампионатни гола. Той дори намекна на няколко пъти, че иска да остане при вестфалци за постоянно.