Борусия Дортмунд възнамерява да се подсили в нападение с неопитен нападател от... четвъртото ниво на германския футбол. Става дума за 20-годишния реализатор на Рот-Вайс Оберхаузен Тарик Курт, към когото има интерес и от регионалния съперник на "жълто-черните" Шалке.

Според близкото до двата клуба от Вестфалия издание Reviersport Тарик е бил наблюдаван в серия от мачове и отзивите за него са отлични. През този сезон снайперистът наниза 11 гола в 26 мача от регионалната лига Запад. Неговият агент не пожела да споменава отборите, които са се свързали с него. 

"Факт е, че към Курт има оферти на масата. Но той се чувства много добре в Оберхаузен, който си остава наш първи избор при преговорите", коментира агентът на футболиста. Интересното е, че Тарик е играл за формациите до 17-и и 19-годишна възраст на Борусия Дортмунд. Той има германски и турски паспорт.

Очевидно клубът от стадион "Сигнал Идуна Парк" ще удари на камък в опитите си да привлече за постоянно преотстъпеният от Челси Мичи Батшуай, който се контузи в Рурското дерби и е аут до края на сезона.