Близо 400 милиона евро влязоха в касата на Борусия Дортмунд от трансфери от 2014 година насам, откакто клубът окончателно изчисти дълговете си.

Но в същия период от време също е пръсната внушителна сума за нови играчи - 315 милиона евро, изчисли списание "Шпорт Билд". Успехите обаче липсват, като изключим спечелената купа на Германия миналия сезон.

Клубът се раздели с топ-играчи като Роберт Левандовски, Матс Хумелс, Илкай Гюндоган, Осман Дембеле и Пиер-Емерик Обамеянг, а взе Себастиан Роде, Йомер Топрак, Марк Бартра, Махмуд Дахуд, Андре Шюрле и Андрий Ярмоленко.

Според мнозина класата на входящите трансфери не отговаря на тази на изходящите и това води до затъването на отбора. На това мнение е и бившият носител на Златната топка Лотар Матеус.

"Един Ярмоленко изобщо не е адекватен заместник на Дембеле. Да си върнеш бивши играчи като Кагава, Шахин и Гьотце също не е най-доброто решение. В случая с Андре Шюрле бяха изгорени 30 милиона евро. Борусия се нуждае от играчи с характер и най-висока класа. В момента в Дортмунд елементите не си пасват", заяви Матеус.