Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке е заплашил играчите на тима, че ще си имат големи проблеми, ако някой отново си позволи да бойкотира отбора.

Причина за официалното строго предупреждение на шефа се оказа поведението на Пиер-Емерик Обамеянг, който беше продаден в Арсенал след рекордните четири суспендирания заради несериозно и непрофесионално поведение през сезона.

"В четвъртък се появих пред целия отбор и им го казах много ясно - следващият футболист, който направи нещо подобно, ще се провали сериозно", обясни Вацке пред FAZ.

"Той ще си навлече много сериозен проблем. Цената му ще спадне рязко. Следващият, който си позволи да постави клуба под напрежение ще бъде изпратен да стои на трибуните. Вече всички знаят позицията ми. По отношение на етиката и характера, случаят с Осман Дембеле през лятото беше катастрофален за отбора."

"Борусия Дортмунд от 2011 и 2012 година, който спечели титлите, не беше толкова добър във футболно отношение. Но тимът имаше нещо, което липсва в момента - дух и най-добрия възможен манталитет, който можете да си представите. Това е следващото, върху което трябва да работим", каза още Вацке.