Брюж - Борусия Дортмунд, среща от група "А" на Шампионската лига. Стадион "Ян Брейдел", 22.00 часа българско време.


Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Хитц
Защитници: Диало, Аканджи, Загаду, Пишчек, Шмелцер, Толян, Хакими
Полузащитници: Витсел, Вайгъл, Дахуд, Гьотце, Кагава, Гомес, Санчо
Нападатели: Пулишич, Ройс, Волф, Ларсен, Филип
Контузен: Топрак, Герейро, Дилейни, Алкасер

 

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

 

Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг се изправят отбори, които няма изобщо добри спомени от последните си участия в турнира. През миналия сезон Борусия записа само две мижави равенства срещу кипърския АПОЕЛ и допусна по две поражения срещу Реал Мадрид и Тотнъм.

Брюж пък загуби последните си шест мача в групите на надпреварата и определено може да мине за боксовата круша в тази група, в която са още непредвидимият Монако и един от скритите фаворити Атлетико Мадрид, срещите с който изобщо не са приятно изживяване и за най-големите "акули".

Интересното е, че и двата отбора нямат победа в Шампионската лига от доста време - рурци чакат успех от осем мача, докато домакините имат само едно равенство и цели девет поражения в последните си десет мача в надпреварата.

В досегашните четири мача между тези съперници те са си разменили по две домакински победи, при голова разлика 8:6 за белгийците. Германците обаче не помнят с добро тези срещи, защото и в двата случая отпадат в евротурнирите.

През сезон 1986/87 те се изправят един срещу друг в третия кръг за Купата на УЕФА и всичко изглежда решено след 3:0 за Борусия, но на реванша Брюж бие със същия резултат, праща мача в продължения и там вкарва още два гола за сензационния обрат.

През сезон 2003/04 пътищата им се пресичат в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. След две победи за домакините с 2:1, всичко се решава с дузпи на германска земя. Отново белгийците ликуват след успех с 4:2 при дузпите.

И двата отбора вървят добре в първенствата си - Брюж е лидер с 19 точки от 21 възможни, а Борусия е зад Байерн със седем пункта след първите три кръга на Бундеслигата.

"Жълто-черните" нямат победа в последните си шест гостувания в ШЛ (две равенства и четири поражения), но пък спечлиха последните си две визити в Белгия. Очакваме авностоен мач и краен успех за гостуващия отбор заради по-голямата му класа и идеите на големия тактик Люсиен Фавре.


Резултат: Брюж - Борусия Дортмунд 1:2