Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд ще излезе срещу Байерн Мюнхен в горещото поредно издание на Der Klassiker без своя титулярен вратар Роман Бюрки, пише вестник "Билд".

Травмата на 27-годишния страж е по-сериозна от очакваното. Той се контузи при единоборство с Никола Калинич в мача с Атлетико Мадрид, получавайки болки в бедрото.

Роман изобщо не взе участие в тренировката на Борусия в четвъртък и треньорът Люсиен Фавре изрази надежди, че все пак футболистът ще успее да се възстанови.

Бюрки обаче не се появи на заниманието на тима и вчера. Според вестника Фавре ще реши в последния момент дали да пусне своя играч.

През сезона Бюрки запази седем "сухи мрежи" в 15 мача и спаси 76% от ударите към вратата си, което е най-добрият показател в Бундеслигата. Той е отразил и 36% от чистите голови положения на съперниците.

Така на вратата на Борусия почти сигурно ще застане Марвин Хитц, който има само един мач през сезона - при драматичната победа срещу Унион Берлин за Купата на Германия преди дни.