Борусия Дортмунд удари с 2:1 Майнц в един луд мач и записа поредна победа в Бундеслигата. Така "жълто-черните" продължават да са еднолични лидери с 30 точки и все още нямат загуба в елита. 

Головете за гостите вкараха Пако Алкасер (66) и Лукаш Пишчек (76), точен за Майнц бе Робин Куайсон (69). Супер Пако прави уникален сезон за Дортмунд, като вече има 10 гола в девет мача.

Срещата предложи страхотен футбол, с множество положения и пред двете врати, технични отигравания, здрави единоборства, красиви голове и в крайна сметка заслужена победа за Дортмунд.

Гостите искаха повече трите точки, хвърлиха се мощно в мача още от началото и в края с малка доза късмет стигнаха заслужено до успеха. 


Дортмунд започна здраво мача и още в началото натисна домакините в собствената им половина. В 4-ата минута гостите можеха да вкарат, но Дан-Аксел Загаду не можа да прати топката в мрежата.

Последва и пропуск на Аксел Витсел. "Жълто-черните" продължиха да доминират и да пресират гостите, които се бяха върнали плътно пред наказателното си поле.

В 8-ата минута с пропуск се отчете и Лукаш Пишчек, а малко по-късно звездата Марко Ройс също не успя да вкара. Това бяха силните минути на Дортмунд, но гостите така и не можаха да поведат.

Постепенно играчите на Майнц успяха да изнесат действията в по-предни позиции и на свой ред имаха шанс за попадение, но Пиер Малонг пропусна.

В 17-ата минута "златното момче" на Германия Марио Гьотце навърза отбраната на домакините и стреля остро, но в аут. Малко по-късно и Аксел Витсел не успя да преодолее Робин Центнер.

След половин час игра Марко Ройс се освободи на чиста позиция, но се засуети и изпусна да нанесе голов удар. До края на полувремето и двата отбора си размениха по няколко положения, но така и не се стигна до попадение.

Интересното за това първо полувреме бе владеенето на топката от страна на Дортмунд. Гостите доминираха в този показател със завидните 71%. 

Второто полувреме започна с положение за домакините, но Жан-Филип Матета бе в положение на засада. В 53-ата минута Марио Гьотце нахлу отляво в пеналта на Майнц, последва техничен фалцов удар, но топката се отклони от защитник и излезе в корнер.

Малко по-късно играта бе временно спряна, тъй като главата на Александер Хак бе сцепена при едно високо единоборство и се наложи да получи медицинска помощ.

В 59-а минута отново Гьоце се освободи от отбраната на домакините, но стреля в аут. Така се стигна до 66-ата минута, когато Дортмунд вкара след страховита контра.

Санчо изведе Ройс отдясно, който пусна успореден пас към Пако Алкасер и той бутна топката в мрежата на Майнц за 0:1. Най-интересното е, че Супер Пако се беше появил в игра само две минути по-рано, когато бе заменил Гьотце.

Радостта на гостите обаче бе кратка, тъй като в 69-ата минута Робин Куайсон бе изведен зад защитата на Дортмунд и технично вкара. Пет минути по-късно Майнц можеше да напрпави и пълен обрат, но удар на Жан-Филип Матета профуча до лявата греда на гостите.

Този луд мач обаче продължи с пълна сила и в 76-ата минута Лукаш Пишчек намери топката от границата на наказателното поле и я прати в сглобката за 1:2. Уникален гол на Пишчек, който извади и късмет, че топката се чукна в горната греда и влетя в мрежата.

След това попадение гостите правилно контролираха топката и не даваха почти никакви шансове на домакините си. Така Дортмунд заслужено стигна до победата и уверено води в Бундеслигата. 

Майнц - Борусия Дортмунд 1:2

Голмайстори: 

0:1 Пако Алкасер (66) 
1:1 Робин Куайсон (69)
1:2 Лукаш Пишчек (76)

Майнц 05: Робин Центнер, Даниел Брозински, Щефан Бел, Александер Хак, Муса Ниакате, Аарон Мартин Карикол, Жан-Филип Гбамин, Пиер Малонг, Дани Латца, Жан-Филип Матета, Робин Куайсон

Борусия Дортмунд: Роман Бюрки, Лукаш Пишчек, Мануел Аканжи, Дан-Аксел Загаду, Ашраф Хакими, Томас Дилейни, Аксел Витсел, Джейдън Санчо, Марко Ройс, Якоб Бруун Ларсен, 11. Марио Гьотце