Борусия (Дортмунд) се класира за директните елиминации на Шампионската лига след реми 0:0 на "Сигнал Идуна Парк" срещу белгийския Брюж, но тимът е сериозно застрашен да финишира като втори в група "А".

След ремито рурците изостават на две точки от лидера Атлетико (Мадрид) и на практика бяха изместени от лидерската позиция в класирането, в групата. Така на практика германците трябва да победят Монако в последния си мач и да се надяват на издънка на "дюшекчиите" срещу Брюж в Белгия, за да финишират първи.

Като цяло положенията пред двете врати бяха малко, но Борусия бе абсолютен господар във владеенето на топката и имаше над 70% владеене на коженото кълбо по време на целия мач. 

Белгийският тим пък си гарантира 3-ото място в крайното класиране кръг преди края, след като има 5 точки и аванс от 4 пред Монако. Отборът така ще играе в Лига Европа напролет.


Срещата започна силно за домакините и те наложиха натиск над своя противник и създадоха няколко опасни атаки по посока белгийската врата, а първото по-добро положение пред тях дойде в 11-ата минута.

След добра атака топката попадна в Пулишич, който обаче от добра позиция не стреля толкова добра и в крайна сметка пропусна да открие резултата и слабият му удар бе спасен от противниковия страж. През следващите минути отборът на германците имаше тотално превъзходство във владеенето на топката.

Момчетата на Лусиен Фавър обаче така и не успяваха да създадат чисти голови положения пред противниковата врата. В 33-ата минута Ройс излезе очи в очи с противниковия вратар, но и той пропиля добър шанс и ударът му премина покрай вратата.

До почивката така и не се стигна до попадения и двата тима излязоха в полувреме при нулево реми.

Второто полувреме започна с добро темпо, но през първите минути от него нямаше опасности пред двете врати.

В 59-ата минута Аканджи изпробва късмета си от 30 метра, но ударът му премина безславно покрай целта.

Гостите имаха шанс да стигнат до попадение в 74-ата минута, но Денис от няколко метра успя да прати топката само покрай вратата. Превъзходството на домакините във владеенето на топката бе голямо, но в крайна сметка те имаха доста трудности да стигат до положения.

В крайна сметка до самия край на срещата нямаше повече голове.

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) - БРЮЖ 0:0

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД): Бюрки, Пишчек, Герейро (73 - Санчо), Диало (80 - Хакими), Аканджи, Загаду, Витцел (90 - Дилейни), Дахуд, Пулишич, Ройс, Алкасер

БРЮЖ: Хорват, Пулаин, Денсвил, Мата, Мехеле, Вормер, Ванакен, Накамба, Амрабат, Уесли, Денис (76 - Риц)