Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд просто няма спирка през този сезон. Днес момчетата на Люсиен Фавре сразиха Хановер с 5:1 и се изстреляха на цели девет точки пред първенеца Байерн Мюнхен, който приема Щутгарт утре.

"Жълто-черните" имат 48 точки на сметката си, като никога досега не са стартирали толкова силно след 19 кръга. Тимът загуби точки само при равенствата с Хановер (0:0 във втори кръг), 1:1 с Хофенхайм в четвъртия кръг, 2:2 с Херта в деветия кръг, както при поражението с 1:2 от Фортуна в Дюселдорф.

През сезон 2010/11 воденият от Юрген Клоп Дортмунд имаше много близък до този актив - 47 точки преди 20-ия кръг. Тогава обаче Борусия имаше две загуби на сметката си - 0:2 от Байер Леверкузен на старта на сезона и 0:1 от Айнтрахт във Франкфурт в 17-ия кръг. В края на кампанията беше спечелена сребърната салатиера...

По отношение на головата разлика тогава Борусия беше с 43:12. Сега също е с (+31), но вкараните попадения са повече - 50:19.

Преди осем години топ-реализатори на вестфалци след 19 кръга бяха Шинджи Кагава и Лукас Бариос с по 8 гола, докато сега Марко Ройс и Пако Алкасер имат по цели 12 попадения.