Борусия Дортмунд все още е в играта за титлата в Бундеслигата след резкия си спад, но вече прави планове за новия сезон.

Както е известно, вестфалци изхвърчаха от купата на Германия и Шампионската лига в рамките на няколко седмици и авансът им от седем точки пред Байерн Мюнхен беше заличен.

Според вестник "Билд" на стадион "Сигнал Идуна Парк" възнамеряват да се подсилят с футболист, който по непотвърдена информация е отказал поне два пъти на Байерн. 

Става дума за най-добрия подавач този сезон в първенството - крилото Юлиан Брандт от Байер Леверкузен. Германецът има 10 асистенции, с колкото са Джейдън Санчо (Дортмунд) и Джошуа Кимих (Байерн).

Другата цел на вестфалци е Никлас Щарк от Херта. При победата с 2:1 над Майнц в началото на март той си вкара автогол, но по-късно защитникът заби победния гол.

Най-тиражният европейски вестник пише, че и двамата футболисти имат идентични клаузи за откупуване и ще могат да бъдат взети срещу 25 милиона евро. 

Телевизия Sport1 твърди, че Щарк вече е в полезрението на Байерн, а Брандт никога не е спирал да бъде цел на най-успешния германски клуб.