Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс също скастри своите съотборници след победата с 2:1 над Майнц вчера, дошла много трудно. Кандидат-шампионът беше тотално надигран насред своя "Сигнал Идуна Парк" в края от посредствените този сезон гости.

"Бяхме наясно, че трябва да покажем реакция. И го сторихме през първото полувреме. След почивката вече не показвахме добрия си футбол от първите 45 минути и това не трябва да ни се случва отново", констатира германецът.

"До този момент ние успяхме да изградим и да демонстрираме самочувствие, затова ми е необяснимо защо се отпуснахме така и защо се оставихме те да водят играта. Не бяхме добри в единоборствата и понякога дори не стигахме да такива, защото Майнц водеше играта. Трябва да си признаем, че изтръгнахме победата със зъби и нокти."

"Стояхме далеч от техните играчи. Не можеш да се държиш по такъв начин на свой терен. Трябва да се опитаме да играем така, както през първото полувреме. Тогава сме добър отбор. Но ако се отпуснеш и на 5%, става трудно. Когато искаш да станеш шампион е необходимо да играеш и извън границите на възможностите си", допълни Марко.