Младата звезда на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо стана първият футболист в историята на Бундеслигата, който достига стойност от 100 милиона евро в класацията на Transfermarkt.de. 

19-годишният англичанин струва точно толкова според новите изчисления на престижния сайт. Той е поскъпнал с 20 милиона евро. Досега рекордът беше на Роберт Левандовски - 90 милиона евро. 

Цената на поляка обаче се е сринала до 65 милиона евро най-вече заради това, че той отново се загуби в големите мачове като тези с Ливърпул в Шампионската лига.

Кай Хаверц от Байер Леверкузен пък вече е най-скъпият германец в историята на първенството със своите 90 милиона евро. Хаверц, който е трансферна цел на хегемона Байерн, в момента е вторият най-скъп футболист в Бундеслигата. Стойността му се е покачила с 25 милиона евро.

За първи път в историята баварският колос няма представител в Топ 2. Най-високо се котират Тиаго Алкантара и Джошуа Кимих, които делят третото място с по 70 милиона евро. Още куп играчи на Байерн поевтиняха - върналият се в Реал Мадрид Хамес Родригес, Корентен Толисо, Томас Мюлер, Матс Хумелс (отново играч на Дортмунд), Хави Мартинес, Бенжамен Павар, Джером Боатенг, Мануел Нойер, Ренато Санчес.