Намеренията на германския шампион Борусия Дортмунд в покера за Тимо Вернер са доста сериозни, разкрива списание "Шпорт Билд".

Според изданието вестфалци са осъществили контакт с нападателя на РазенБалшпорт Лайпциг още в края на месец март, опитвайки се да го отмъкнат от лапите на Байерн Мюнхен.

Вернер обаче бил непреклонен и заявил, че неговото желание е да играе само за баварския колос. Любопитното обаче е, че в Лайпциг още не са получили оферта от Мюнхен за стрелеца си, чийто договор е до края на следващия сезон.

"Биковете" се заканиха, че съвсем скоро ще притиснат Вернер и ще искат от него окончателен отговор дали ще удължи своя контракт или е твърд в позицията си, че иска промяна.

Смята се, че Байерн вече не иска да плаща и цент за правата му. Мюнхенци ще чакат до следващото лято, за да го вземат без пари. Силен интерес към футболиста има и от английския Ливърпул.

Тези дни се появиха информации, че Вернер е крайно недоволен от факта, че името му не е споменавано от доста дейните в медийното пространство ръководители на Байерн. Той не харесал и потвърдената информация, че договорът на централния нападател на баварците Роберт Левандовски ще бъде удължен до 2023 година.