Борусия Дортмунд - Аугсбург, среща от 18-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Гроскройц, Зар, Кирх, Дурм

Халфове: Кел, Бендер, Шахин, Блашчиковски, Мхитарян, Хофман, Ройс

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Дукш, Шибер

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Хумелс


Прогноза на Gol.bg:

Вицешампионите се намират в неприятна серия от цели три поредни домакински загуби, като тимът е спечелил само един от последните си шест шампионатни мача.

Малкият баварски клуб пък завърши впечатляващо есенния дял на първенството, спечелвайки 11 от 15 възможни точки, които доближиха отбора само на осем пункта зад Борусия.

Аугсбург е реализирал само шест гола като гост през есента, успявайки да вземе осем точки далеч от дома. Скромният клуб е откривал резултата в 12 мача, като единствено Байерн го е правил по-често - 13 пъти. В точно половината от тези случаи обаче Аугсбург е губил точки.

Гостите в днешната среща са любимият съперник на Борусия Дортмунд, който има четири победи и едно равенство в пет мача. "Жълто-черните" са вкарвали средно по 3 гола и са допускали по 0.6 попадения средно на мач срещу този опонент.

Роберт Левандовски има цели седем гола срещу Аугсбург. Вратарят на домакините Роман Вайденфелер е пред своя мач №300 за Борусия в Бундеслигата, докато бекът Лукаш Пишчек ще изиграе стотния си мач за отбора в първенството.

Юрген Клоп няма да може да разчита на трайно контузените Невен Суботич и Илкай Гюндоган, а Матс Хумелс все още е невъзстановен, като по всяка вероятност той ще бъде на линия след една седмица.

Борусия завърши полусезона по кошмарен начин пред своите фенове, затова по всяка вероятност днес момчетата на Клопо ще се реваншират пред верните си почитатели. Залагаме на убедителна победа със знак "1".


Резултат:  Борусия Дортмунд - Аугсбург  3:0