През миналия сезон Томас Дилейни беше един от най-добрите опорни полузащитници в Европа и имаше голяма заслуга за третия най-силен сезон в историята на клуба по отношение на спечелените точки в Бундселигата.

През настоящата кампания обаче датчанинът е бледа сянка на себе си и прекарва времето си основно на пейката и в лазарета. 28-годишният футболист записа едва 6 мача като титуляр - за сравнение през миналия той беше едва пет пъти на пейката и игра 27 пъти от самото начало.

В понеделник Томас получи травма в глезена мача на Дания със Северна Ирландия и излезе от терена след едва 8 минути. Той със сигурност пропуска мача с Падерборн в петък и е аут до януари.

Дилейни беше купен от Вердер Бремен за 20 милиона евро през лятото но 2018 година и през първия си сезон спечели 60% от своите единоборства, което беше рекорд в първенството.

От лятото треньорът на Борусия Люсиен Фавре промени концепцията си и вместо повече битка в средата на терена, предпочита "чиста игра" с много на брой точни пасове. Така резервата от миналия сезон Юлиан Вайгъл зае място да титуляра Аксел Витсел.

Вайгъл има едва 6% грешни пасове, но заедно с Витсел не сториха нищо в Мюйнхен преди дни и Борусия беше пометен с 4:0 от хегемона Байерн. Така пред Дилейни се беше отворила възможността за изява, но контузията в глезена дойде в доста неподходящ за него момент...