Треньорът на Борусия Дортмунд Люсиен Фавър заяви, че евентуалното отсъствие на звездата на ПСЖ Неймар от първия мач от осминафиналите на Шампионската лига между двата тима не го успокоява, тъй като парижани разполагат с много други класни играчи.

Бразилският нападател има травма на ребрата, заради която пропусна двубоя с Амиен през уикенда, като остава под въпрос за утрешната среща в Дортмунд. “Те имат много играчи със страхотни качества и победиха Реал Мадрид в груповата фаза без Неймар. Разбира се, че той е страхотен футболист, но такива са също Мбапе и Ди Мария. Мога да назова поне десет играчи от техния отбор, които имат огромен потенциал”, коментира Фавър на днешната си пресконференция.

Полузащитникът на Борусия Аксел Вицел смята, че все пак Неймар ще вземе участие в мача. “Ако Неймар играе утре, а аз съм убеден, че ще играе, тогава ще трябва да внимаваме за него. Те обаче имат много силни играчи и ние трябва да бъдем компактни, да се защитаваме като отбор и да бъдем много силно”, сподели Вицел.

Борусия Дортмунд посреща ПСЖ във вторник от 22:00 часа българско време, а реваншът в Париж е на 11 март. /БГНЕС