Борусия Дортмунд - ПСЖ, първи осминафинален мач на Шампионската лига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 22.00 часа българско време.

 

Вероятни състави: 

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Аканджи, Пишчек, Герейро, Хакими, Витсел, Джан, Азар, Санчо, Халанд
Контузени: Ройс, Дилейни 
Под въпрос: Брандт

ПСЖ: Навас, Маркиньос, Кимпембе, Мюние, Бернат, Верати, Гай, Ди Мария, Неймар, Мбапе, Верати
Контузени: Дагба, Диало, Паредес, Чупо-Мотинг
Под въпрос: Кимпембе, Неймар


Прогноза на Gol.bg:

Един срещу друг се изправят едни от най-атрактивните отбори в Европа, изповядващи почти изцяло офанзивен футбол. На терена ще има куп суперзвезди, а преди мача бразилският ас на гостите Неймар публично похвали противника и специално крилото Джейдън Санчо.

Огневата мощ на противниците е позната на всеки, затова ключът към крайния успех се крие в двете защити. Тази от тях, която покаже по-здрави нерви и действа на по-голяма висота, навярно ще успее да класира отбора си на четвъртфиналите.

Отбраната на "принцовете" изглежда по-стабилна, защото записа пет "сухи мрежи" в последните шест мача на отбора в турнира и е с най-здравата защита от всички участници. През уикенда обаче френският първенец глътна четири попадения при равенството с Амиен.

В исторически план Борусия и ПСЖ имат само два официални мача, завършили наравно. Те се състояха в груповата фаза на Лига Европа преди почти десет години и в тях паднаха общо две попадения. 

Балансът на "жълто-черните" срещу французи на елиминации е положителен: три успеха и две отпадания. За последно Борусия преглътна горчив хап срещу отбор от Франция през пролетта на 2017 година, когато яде пердах от Монако.

Като цяло в първите си шест домакински мача срещу французи германският клуб нямаше поражения. В последните четири срещи обаче бяха загубени два. Дортмунд изпитва трудности на свой терен в евротурнирите напоследък, печелейки само пет от последните 13 мача на своя стадион.

"Принцовете" са сила на свой терен, но при гостуванията си допускат колебания. Те са участвали седем пъти на този етап от надпреварата и са продължавали напред в четири случая. ПСЖ продължава напред и в двата случая, когато е на елиминации с германци (срещу Волфсбург и Байер Леверкузен).

Поражението на французите с 1:3 от Байерн Мюнхен в групите на турнира през 2017 година сложи край на серията от пет поредни победи над германски съперници. Тази вечер очакваме равностоен сблъсък без победител.


Резултат: Борусия Дортмунд - ПСЖ 2:2