Ерлинг Халанд се включи ударно с 12 гола в първите си 9 мача за Борусия Дортмунд, но всъщност най-важните играчи на отбора този сезон са други.

Авторитетната германска телевизия Sport1 определи Джейдън Санчо и Ашраф Хакими като застраховка "Живот" на "жълто-черните". Двамата са взели пряко участие (гол или асистенция) в цели 53 от общо 86 гола на Борусия през кампанията.

Хакими е играл във всички 36 мача на Дортмунд този сезон и се разписа при победата с 2:1 над Гладбах в дербито на кръга в Бундеслигата в събота. Така той има 7 гола и 10 асистенции на сметката си. Санчо очаквано е с още по-внушителни показатели: 17 гола и 19 асистенции в 34 мача.

В Дортмунд се говори все по-усилено, че от лятото навярно и двамата няма да са в отбора. Договорът за наем на Борусия с Реал Мадрид за Хакими приключва и бъдещето на халф-бека зависи изцяло от "белия балет".

Санчо има контракт до 2022 година, но се очаква да получи грандиозна оферта и да бъде продаден за около 150 милиона евро. 

Наскоро изпълнителният директор на вестфалци Ханс-Йоахим Вацке увери, че касата на клуба е пълна и че голямото желание на Борусия е да задържи звездите си. Не е ясно обаче дали краката му няма да се подкосят при космическа оферта от порядъка на споменатата горе сума.