ПСЖ - Борусия Дортмунд, осминафинален мач-реванш на Шампионската лига. Стадион "Парк де Пренс", 22.00 часа българско време.


Вероятни състави:

ПСЖ: Навас, Маркиньос, Кимпембе, Керер, Бернат, Гай, Паредес, Ди Мария, Неймар, Мбапе, Кавани
Контузен: Ерера
Наказани: Мюние, Верати
Под въпрос: Силва, Гай, Дагба, Мбапе

Борусия Дортмунд: Бюрки, Хумелс, Загаду, Пишчек, Хакими, Герейро, Витсел, Джан, Санчо, Брандт, Халанд
Контузени: Ройс, Дилейни
Наказани: няма
Под въпрос: няма


Прогноза на Gol.bg:

Плъзналият по целия свят коронавирус и страхът от него отмени куп спортни събития, но този мач не е сред тях. Той ще състои, но френският първенец загуби голямото си предимство, тъй като на стадиона няма да бъдат допускани фенове. 

Това увеличава шансовете на германския вицешампион, който спечели първата среща с 2:1 след гала на Ерлинг Халанд. Норвежецът бележи лек спад в първенството по отношение на головете, но си остава голяма заплаха за парижани заради нестандартната си игра.

Джейдън Санчо и Ашраф Хакими са смятани за навярно най-важните играчи на Борусия този сезон, а и двамата в момента са под пара. Не трябва обаче да забравяме огневата мощ и на ПСЖ, който разполага със световни звезди в предни редици и на свой терен може да "качи на разлика" абсолютно всеки опонент.

В исторически план Борусия и ПСЖ имат само три официални мача, като предходните два бяха завършили наравно. Те се състояха в груповата фаза на Лига Европа преди почти десет години и в тях паднаха общо две попадения. 

Балансът на "жълто-черните" срещу французи на елиминации е положителен: три успеха и две отпадания. За последно Борусия преглътна горчив хап срещу отбор от Франция през пролетта на 2017 година, когато яде пердах от Монако.

"Принцовете" са участвали седем пъти на този етап от надпреварата и са продължавали напред в четири случая. ПСЖ продължава напред и в двата случая, когато е на елиминации с германци (срещу Волфсбург и Байер Леверкузен). В седем домакински мача с германци тимът има шест победи и едно реми.

Очакваме изключително динамичен мач с много положения пред двете врати. Ще заложим на голова фиеста, която най-вероятно ще завърши с домакинска радост.


Резултат: ПСЖ - Борусия Дортмунд 4:2