Договорът на Марио Гьотце с Борусия Дортмунд изтича на 30 юни тази година и по всичко личи, че няма да бъде удължен.

Героят от финала на Мондиал 2014 е бил помолен от шефовете да намали заплатата си, за да получи удължаване на контракта, но отговорът му е бил "не".

Така пред него стои възможността да излезе зад граница. През последните месеци техничарят е свързван с Ливърпул, Арсенал, Милан и Интер.

Бившият нападател на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен Михаел Румениге изрази мнение, че Гьотце вече е на нивото само на отбори категория "Б" като Уест Хям, Евертън, Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах.

Авторитетната телевизия Sport1 обаче твърди, че Гьотце иска да заиграе в италианската Серия А. Интер все още минава за фаворит за подписа му.

Сензацията на Ботуша този сезон Лацио обаче също следи ситуацията. Спортният директор на "орлите" Игли Таре сподели, че Марио не е в същата форма, както преди, но си остава класен играч.

"Много го ценя като футболист и човек. Той си остава силен играч. Мога да си го представя в Серия А, макар да не сме се свързали с него. В момента сме много доволни от нашия отбор", заяви Таре.