Борусия Дортмунд - Шалке, сблъсък от 27-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 21.00 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Фридрих, Зар, Кирх, Дурм

Халфове: Кел, Шахин, Гроскройц, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Обамеянг, Левандовски, Шибер, Дукш

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер, Шмелцер

 

Групата на Шалке:

Вратари: Ферман, Хилдебранд

Защитници: Хоогланд, Матип, Коласинач, Пападопулос, Айхан, Соботка, Ердман, Макс

Халфове:  Нойщедтер, Боатенг, Майер, Дракслер, Горецка, Анан

Нападатели:  Хунтелаар, Шалай, Обаси

Контузени: Учида, Кирхоф, Аого, Клеменс, Хьогер, Сантана, Фухс, Хьоведес, Фарфан

 

Прогноза за мача:

Двата отбора се изправят за 84-и път един срещу друг в Бундеслигата. Борусия има крехка преднина от 30 победи, срещу 29 за техния регионален противник, при голова разлика 129:119 в полза на "жълто-черните".

След победата в последното изданието на Рурското дерби Борусия дръпна с 11 пункта пред Шалке, но в момента "кралско-сините" изостават само с една точка в борбата за престижното второ място.

Шалке спечели три поредни победи, в които голмайсторът Клаас-Ян Хунтелаар се развихри с шест попадения. Така фиаското срещу Реал Мадрид в Шампионската лига изглежда забравено.

През този сезон Борусия се представя по-убедително на чужд терен и не е случайно, че тимът спечели само седем точки в последните си седем домакински двубоя. Домакинските загуби за Дортмунд са цели четири - антирекорд в ерата на Юрген Клоп на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Миньорите" постепенно набират скорост. Те загубиха само две от последните си 11 гостувания в първенството - срещу Байерн Мюнхен и срещу Борусия Мьонхенгладбах.

И в двата лагера има много контузени футболисти. Борусия няма да може да разчита на петима основни играчи, а Шалке - на цели девет. По случая Клоп се пошегува, че контузените футболисти на двата тима могат да си спретнат дерби в лазарета.

Шалке се намира в подем, но дори в сегашното си състояние водещият битка на три фронта Борусия Дортмунд е по-класният отбор. Не бива да забравяме и вярната публика на "жълто-черните", която може да се окаже важният 12-и играч, който да спечели трите точки.

 

Резултат:  Борусия Дортмунд - Шалке  3:2