Двама от младите играчи на Керала Бластърс – нападателят Прасант Карутадаткуни и вратарят Суджит, заявиха, че звездата на отбора Димитър Бербатов е мълчалив извън терена. Те споделиха пред Goal.com, че българинът не разговаря почти с никого в клуба и за да чуеш гласа му, трябва да го попиташ нещо. Темата бе провокирана от въпрос на журналист от „Манорама Нюс“, който ги попита: „Кой в тима прекарва най-много време във фитнеса?“. И двамата бяха категорични, че това е Бербатов.

„Той обикновено казва „здрасти“ и нищо друго. Освен това не общува с нас като другите чужденци в отбора. Ако му зададете въпрос, вероятно ще получите отговор. Но това е всичко, което може да измъкнете от него“, каза Прасант Карутадаткуни.

Другата звезда в отбора -Уес Браун, пък е точно на противоположния полюс. За него младите играчи на Керала казват, че е много приятелски настроен и забавен: „Можем да споделим всичко с него“. Изданието Goal припомня, че при пристигането си в Индия Бербатов заяви, че ролята му в клуба ще е да помага на младите играчи да се развиват. Той посочи себе си като точния човек, който може да ги води в правилната посока. Сайтът завършва материала със следното изречение: „Сега феновете ще се надяват той да проговори и на терена, и на тренировките“.

Бербатов все още не може да влезе в игрови ритъм за Керала. Той е използван като вътрешен халф от бившия треньор Рене Мюленстийн и сега от новия наставник Дейвид Джеймс, пише „Тема спорт“. В последния мач Керала направи 1:1 с Пуна Сити у дома в Кочи, а на 10 януари гостува на Делхи Динамос. Бластърс е на незавидното 8-о място от 10 отбора в индийската Суперлига.