Каляри загуби с 0:1 от Аталанта в последен мач от 22-ия кръг на Серия "А".

Новото попълнение на сардинци Кирил Десподов изгледа срещата от резервната скамейка и не се появи в игра. Треньорът на домакините Роналдо Маран предпочете да пусне от пейката Жоао Педро, който още в 14-ата минута смени контузилия се Валтер Бирша. Още Сирил Теру, който пристигна януари от Фиорентина и Лука Пелегрини, който през миналия месец беше взет под наем от Рома. Последните двама замениха съответно Лука Чигарини и ветерана Симоне Падоин, който има пет титли с Ювентус.

Единственият гол в Сардиния отбеляза Ханс Хатебур в 50-ата минута. Той се разписа с глава след центриране на Тимъти Кастан на далечната греда. След почивката попадение на гостите беше отменено за засада.

Десподов най-вероятно ще дебютира за Каляри на легендарния стадион "Сан Сиро". В неделя островитяни гостуват на спящия гигант Милан и ще се опитат да поднесат изненадата, защото се приближават до опасната зона.

В класирането Каляри заема 15-то място с 21 точки, на 4 пункта от изпадащите. С успеха Аталанта се изкачи на 5-та позиция с 35 т.