Пари Сен Жермен победи Андерлехт с 5:0 в двубой от Група "В" на Шампионската лига.

Футболистите на треньора Унай Емери безспорно бяха по-класният тим и демонстрираха тотално надмощие през целия мач.

След тази среща ПСЖ продължава да бъде едноличен лидер в групата си с актив от 12 точки, с 3 повече от втория Байерн Мюнхен, който победи Селтик с 2:1 в другия мач от групата. Шотландците и Андерлехт са съответно 3-и с 3 точки и 4-и с 0.

Двубоят започна ударно за домакините и първата опасна ситуация бе налице секунди след съдийския сигнал за начало на мача. Неймар се озова очи в очи с вратаря, и шутира по земя към левия ъгъл. Франк Букс обаче внимаваше и реагира с котешки рефлекс.

В 8-ата минута Софиан Хени се опита да застраши вратаря Алфонс Ареола и отправи силен шут извън наказателното поле, но опитът му бе блокиран.

Само в разстояние от две минути (между 17-а и 19-а) Юлиян Дракслер и Килиан Мбапе пропуснаха по една удобна възможност да открият резултата, но вратарят Франк Букс отново се оказа герой за гостите.

Логичното се случи в 30-ата минута. Килиан Мбапе отправи великолепен пас към Марко Верати в наказателното поле. Италианецът се възползва от ситуацията и стреля в дясната страна на вратата - 1:0.

В 40-ата минута нов изстрел от разстояние показа, че и футболистите Андерлехт са на терена. Иван Обрадович шутира от границата на наказателното поле, но не уцели добре топката и я прати на метри встрани от дясната греда.

В добавеното време на първата част суперзвездата на ПСЖ Неймар показа класа и направи резултата 2:0. Бразилецът вкара блестящ гол, завършвайки страхотното си индивидуално действие с поразяващ удар от около 22 метра в десния ъгъл.

През второто полувреме парижани продължиха да властват на терена. В 49-ата минута Неймар отново накара феновете на "Парк де Пренс" да настръхнат, след като овладя добро подаване в наказателното поле и отправи изстрел в долния десен ъгъл, но Серине Кара се намеси в полседния момент и изчисти.

В 59-ата минута резултатът стана 3:0. Отбита топка намери пътя си до Лайвин Курзава и той отбеляза с мощен удар, оставил безпомощен вратаря на гостите Букс.

В 61-ата минута Иван Обрадович маневрира успешно между двама защитници и опита късмета си от границата на наказателното поле с фалцов изстрел по диагонала, но ударът му прелетя точно над напречната греда.

В  ответната атака Единсон Кавани бе близо до гола, след като намери пространство в наказателното поле и шутира, но ударът беше блокиран от защитник, който се хвърли по невероятен начин на шпагат.

В 73-ата минута Курзава отбеляза втория си гол  в мача. Левият защитник засече центриране отдясно и с атрактивен плонж прати топката във вратата за 4:0.

Само 6 минути по-късно бранителят оформи своя хеттрик. Рикошет от крака на Анхел Ди Мария намери Курзава в наказателното поле, който се възползва от ситуацията и стреля мощно по земя в долния десен ъгъл - 5:0.

В 85-ата минута Дани Алвеш стигна до топката и незабавно стреля атрактивно от около 25 метра, насочвайки волето си малко встрани от дясната греда.

Последната опасна ситуация в двубоя я направи Хавиер Пасторе. Футболистът пое подаване и нанесе свиреп удар към десния ъгъл, но вратарят достигна до топката с върха на пръстите си и изби.

Пари Сен Жермен - Андерлехт 5:0

ПСЖ: Ареола, Алвеш, Маркиньос, Силва, Курзава, Верати (Ло Селсо 64'), Рабио (Пасторе 76'), Дракслер, Кавани, Неймар, Мбапе (Ди Мария 64')
Треньор: Унай Емери

Андерлехт: Букс, Апия, Кара, Спайч, Обрадович, Кумс, Дендонкер, Требел, Геркенс, Хени (Теодорчик 60'), Чуквуемека (Станчу 80')
Треньор: Хайн Ванхазебрук

Париж, стадион "Парк де Пренс"
Съдия: Фернандес Борбалан