Най-резултатният нападател на Порто Винсан Абубакар може да пропусне мача с Ливърпул от 1/8-финалите от Шампионската лига.

Камерунският нападател Абубакар не тренира днес с основната група заради продължаваща вече седмици мускулна травма и участието му на Ещадио ду Драгао в сряда е доста съмнително. Той не игра в последните два мача в първенството и пропусна дербито със Спортинг (Лисабон) за купата на страната, както и срещата с Шавеш за първенството.

26-годишният футболист е отбелязал 20 гола в 28 мача през този сезон и журналистите и феновете отбелязват, че до получената травма, формата му била единствено възходяща. В шампионската лига пък е отбелязал пет от 15-те попадения за тима до момента. А Абубакар и другият нападател Муса Марега заедно са нанизали повече от половината от 53-те гола за тима.

Ясин Брахими е третият футболист, който през тази година носи победите на Порто. За радост на ръководството, при него и Марега проблеми няма. Другите играчи с травми при португалците са Маркано, Данило и Андре Андре. Порто е без поражение в 23 поредни срещи във всички турнири, като последната им загуба е от Бешикташ с 1:3 у дома в Шампионската лига.

В исторически план традицията не е в тяхна полза. Порто никога не е побеждавал Ливърпул в предишните им четири опита. Петкратният европейски клубен шампион Ливърпул пък ще се опита да стигне до четвъртфинал за първи път от 2008/2009 година.