Треньорът на Порто Серджо Консейсао смята, че отборът му е допуснал прекалено много грешки, някои от които необясними и недопустими и то на ниво Шампионска лига срещу отбор от калибъра на Ливърпул. Драконите бяха съсипани снощи с 0:5 на своя стадион- резултат, който направи безпредметен реванша на 6-и март на Анфийлд.

"Започнахме мача като равен с равен, затова отказвам да бъда съкрушен или смазан, въпреки резултата. Даже имахме чудесен момент за гол, който се откри пред Отавио. Но след това дадохме топката на противника и допуснахме първия гол. След това направихме още две недопустими грешки, които се превърнаха в нови два гола в нашата врата. Срещу противник като Ливърпул, не бива да се правят такива неща. Освен това, моите момчета бяха прекалено пасивни", започна треньорът.

"След 0:3 нямаше повече мач, това е ясно, добави специалистът. Тъжни сме, ясно е. Няма по-разочаровани хора от нас. Този мач е урок за нас, но няма нищо общо с останалите състезания, където се борим. Ние сме лидери в първенството, на финал сме и за Купата. Сега просто трябва да реагираме като голям отбор в неделния мач срещу Рио Аве в нашето първенство."

"След три безответни гола е много трудно да вдигнеш играчите, да ги накараш да се борят отново. И въпреки това, имахме шанс да съкратим пасива си. Тикиньо Соареш имаше възможност, която трябваше да отбележи и да промени малко картината на терена. Друго лошо нещо, което видях е, че след някои от головете ние просто не реагирахме. Затова искам да видя какво ще направим в неделя в първенството", добави специалистът.