Избърса ли си Дани Алвеш сополите в екипа на Кристиано Ронало по време на 1/8-финалния реванш от Шампионска лига между ПСЖ и Реал Мадрид, след който "кралете" се класираха напред с общ резултат 5:2? Този въпрос е един от най-често задаваните във футболна Европа в последните два дни.

Камерите уловиха бразилския национал да си духа носа с ръка на терена на "Перк Де Пренс", след което небрежно се изтрива в ръкава на петкратния носител на Златната топка. "В нашата работа изпитваш огорчение, когато не играеш, но това е част от живота. Но защо е нужно да се четат и гледат подобни неща? Оставям ги за глупавите хора", заяви Алвеш, с което отрече да е постъпвал така, въпреки че повечето фенове са на различно мнение след видяното видео.

Алвеш и Роналдо не са в добри отношения още от периода на защитника в Барселона. Тогава бразилецът редовно заявяваше, че Роналдо незаслужено печели Златната топка и го обвиняваше за арогантното му поведение. "Наистина притежава много качества, но в същото време той "издиша". Мисля, че най-добрият играч в света трябва да е скромен, мълчалив и дружелюбен. Лео Меси е всичко това, докато Кристиано няма тези качества", казвал е Алвеш.

"Престани да се правиш на идиот и да създаваш напрежение между Реал и Барселона. По-добре говори за себе си и взимай пример от един истински джентълмен и рицар, до когото стоиш – Андрес Иниеста", отговарял му е португалският национал.

По време на церемонията по връчването на Златната топка през 2016 г. Marca съобщи, че двамата са заровили томахавките след мъжки разговор на четири очи, но последните снимки и видео показват друго.