Защитникът на Ювентус Меди Бенатия определи като "абсурдно" решението на Майкъл Оливър да отсъди дузпа в полза на Реал Мадрид в добавеното време на срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Английският главен арбитър посочи бялата точка след съприкосновение между Бенатия и Лукас Васкес на границата на малкото наказателно поле, а Кристиано Роналдо реализира от 11-метровия наказателен удар и прати испанците напред с общ резултат 4:3.

Реал беше считан за абсолютен фаворит след успеха с 3:0 в Торино в първия мач, но Юве беше близо до продължения, след като стигна до 3:0 в реванша на "Сантиаго Бернабеу". "Реал е велик клуб, но всеки път, когато има спорна ситуация, решението е в тяхна полза и Роналдо вкарва. В ситуацията изпреварих Лукас Васкес и играх с топката. Той падна, защото друго не му оставаше. Ясно се вижда как топката отскача от крака ми. Да се отсъди такава дузпа е просто абсурд. За съжаление станахме жертва на ситуацията, но въпреки всичко, можем да бъдем горди от представянето си", заяви Бенатия.