Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан остана изключително доволен от успеха с 2:1 над Байерн в Мюнхен, в първия 1/2-финален мач от Шампионската лига.
 

Така на практика "кралете" са много близо да се класират за третия си пореден финал в турнира на богатите, като отборът успя да спечели турнира през последните му две издания.

"Можем да бъдем доволни от този резултат. В началото ни беше много трудно и започнахме по най-лошия възможен начин. Преди почивката отборът ми не игра по начина, по който аз исках, но ми хареса много представянето ни през второто полувреме", обяви той на пресконференцията след мача.

"Както се казва, започнахме зле и завършихме добре. Класирането на финала е все по-близо, но ни предстои и един много тежък мач на "Бернабеу", така че нищо не е свършило. Просто направихме първата крачка". 

"Те имаха шансове да ни вкарат повече от един гол, но като цяло си мисля, че ние бяхме тези, които контролираха случващото се на терена".

"Ще трябва да ги бием и на реванша. Не трябва да става така, както се случи с Ювентус. Тогава си помислихме след първия мач, че вече сме продължили напред и видяхте какво стана в Мадрид".

"След това, което се случи в реванша с торинци, трябва да променим някои неща и да не допускаме подобни загуби у дома. Взели сме си точните поуки, така не мисля, че ще повторим тази грешка".