Байерн (Мюнхен) врътна само реми 1:1 срещу Аякс в среща от Група "Е" на Шампионската лига, която се игра на "Алианц Арена".

Домакините бяха абсолютни фаворити за крайния успех в днешния мач и поведоха след ранно попадение на Хумелс в 4-ата минута. Все пак обаче отборът от Амстердам изравни в 22-ата чрез Мазрауи и до края резултатът се запази.

След ремито и двата тима делят първото място в групата с актив от 4 точки. 

Това бе и трети пореден мач без победа за баварците във всички турнири, след като отборът се издъни срещу Херта и Аугсбург в Бундеслигата и взе само точка от двата мача.

Освен това с това реми бе сложен край и на серията от 12 поредни победи у дома на тима в Шампионската лига.


Срещата започна изключително добре за домакините и още в 3-ата минута Робен принуди Онана да избива топката в корнер, а секунди след неговото изпълнение Хумелс с глава успя да засече прекрасното центриране на "лалето" и да открие резултата в полза на домакините.

Малко след това "баварците" бяха близо до второ попадение, но Де Лихт успя да изпревари Левандовски за едно прекрасно центриране в наказателното поле и в крайна сметка се намеси решително, за да предотврати попадение.

Като от нищото Мазрауи успя да изравни за гостите в 22-ата минута. Той направи чудесна комбинация с Тадич и от няколко метра реализира, за да вдъхне отново кураж на гостуващия тим. 

Десетина минути след попадението на амстердамци Хави Мартинес отправи удар от около 30 метра, а топката премина покрай противниковата врата. 

Малко преди почивката отново Мартинес можеше да вкара, но негов удар с глава премина много близо до вратата, а до почивката нямаше повече попадения в двете врати. 

Броени минути след подновяването на играта Аякс можеше да стигне до сензационен обрат. Тадич от няколко метра не успя да отправи хубав удар, а след това Таляфико пробва късмета си, но Нойер бе перфектен под рамката. 

В играта на Байерн не се получаваше нищо и гостите продължиха да стигат до по-интересните шансове.

В 73-ата минута ван де Бек можеше да вкара, но от чиста позиция прати топката в аут.

В 86-ата минута Мюлер бе на косъм да донесе успеха на домакините, но прекрасен негов удар с глава премина над вратата, а до края на мача нямаше повече голове.

БАЙЕРН (Мюнхен) - Аякс 1:1
1:0 Хумелс 4
1:1 Мазрауи 22

Байерн: Нойер, Боатенг, Хумелс, Алаба, Кимих, Робен (62 - Хамес), Рибери (75 - Гнабри), Мартинес, Алкантара, Мюлер, Левандовски

Аякс: Онана, Блинд, Таляфико, Де Лихт, Вьобер, Шоне, Зиех, ван де Бек (75 - Де Вит), Мазрауи, Тадич, Нерес (85 - Долберг)