Треньорът на Барселона Ернесто Валверде обяви преди утрешния мач от груповата фаза на Шампионската лига срещу Интер, че за негово огромно съжаление един играч не може да замени Лео Меси и определено липсата му ще се усети, а отборът като колектив трябва да се справи с това нещо.

Аржентинецът получи неприятна травма съвсем наскоро и се очаква да пропусне няколко седмици, като големият удар пред каталунците е, че той няма да играе в "Ел Класико", което със сигурност ще отслаби тима.

"Очакваме един силен отбор на Интер, който се намира в един от най-добрите си периоди за сезона. Те се намират в добра форма, а също така показват характер, след като спечелиха няколко от мачовете си в самия край", обяви Валверде на пресконференцията преди срещата.

"Ще бъде едно доста трудно предизвикателство за нас, но се надявам да излезем крайни победители в този сблъсък. Ще гоним само победата разбира се, защото едни три точки ще ни помогнат за класирането на елиминациите".

"И двата отбора имаме по две победи и по шест точки, а един успех у дома ще ни даде предимство и за самочувствието, и в класирането".

"Със сигурност отсъствието на Меси ще се отрази на тима ни, но за нас ще бъде допълнително предизвикателство да видим дали можем да спечелим един такъв тежък мач без него. Трябва да се научим да печелим и без Лео. Имаме през следващите няколко седмици много тежки мачове и се надявам да постигнем победи без неговата помощ".

"Можем да променим системата, но не и стила ни на игра. Един играч не може да замени Лео Меси, това трябва да бъде колективна отговорност и всички като отбор да покажем, че можем да печелим без него".