Олимпик Лион се надява да успее "да намали" влиянието на Лионел Меси в утрешния първи осминафинален мач от Шампионската лига срещу Барселона.

Френският тим няма да може да разчита на капитана си и лидер на състава Набил Фекир, който е наказан. Отсъствието на Фекир лимитира опциите в атака на треньора Брюно Женезио, а надеждите са защитникът Ферлан Менди да опази голямата звезда на каталунците Меси.

"Набил Фекир е нашият капитан и лидер. Трябва да се раздадем още повече, за да компенсираме липсата му. Ще трябва да направим всичко възможно, за да намалим влиянието на Меси", коментира Женезио.

Аржентинецът има над 100 гола в Шампионската лига, но халфът на лионци Усем Ауар вярва, че неговият съотборник Менди може да го опази.

"Мисля, че Ферлан Менди е готов за Меси. Вярваме в качествата на нашия отбор", категоричен е Ауар. Олимпик Лион има и други кадрови проблеми, като до последно участието на бранителя Джейсън Денайер и на полузащитника Тангай Ндомбеле е под съмнение заради травми.

Французите са абсолютни аутсайдери, но през този сезон те показаха, че могат да поднасят изненади, като в началото на февруари нанесоха единственото поражение на Пари Сен Жермен в Лига 1, а през септември в груповата фаза на надпреварата спечелиха като гости на Манчестър Сити.