Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино обяви своите играчи за герои след снощната драматична загуба с 3:4 при визитата на Манчестър Сити след която "шпорите" по правилото за повече голове на чужд терен се класираха за 1/2-финалите на Шампионската лига.

Не може да не се отбележи, че драмата бе пълна, а Сити вкара гол с който можеше да продължи напред буквално в последния момент на мача, но тогава системата VAR се намеси и отмени попадението, което бе добре дошло за лондончани.

"Честно казано не гледах в последните секунди при гола на Сити, който бе отменен. Трудно е да си спокоен след подобен мач. Когато VAR е в твоя полза, тогава просто трябва да се довериш", признава Поч по време на пресконференцията след мача.

"Казвал съм го и преди, че решението тази система да се включи във футбола ще промени изцяло играта, но аз съм за това да се помага на съдиите, а тя е изключително полезно нещо. Трябва просто да приемеш решението дори когато е против теб". 

"Най-важното сега е, че сме на 1/2-финалната фаза.и си мисля, че заслужаваме да сме там. Моите играчи са истински герои и аз дори ви казах още на пресконференцията преди мача, че аз ще се гордея с тях независимо как се развие този мач и дали отпаднем или продължим".

"Ние пренаписахме клубната история с класирането си за тази фаза и аз съм повече от горд от случилото се. Имаме малко време за радост, тъй като още през уикенда имаме пред себе си тежък мач. Когато дойде време за 1/2-финалите, тогава ще му мислим". 

"Реалността обаче е такава, че ще трябва да се подобрим още като отбор, ако искаме да сме на нивото на клубове като Реал и Барса. Тази вечер обаче показахме, че всичко е възможно във футбола. Отборът ми притежава характер и това го видя целия свят".