Аякс – Тотнъм, реванш от 1/2-финалите на Шампионска лига, 1:0 в първия мач, ст.: "Йохан Кройф Арена", Амстердам, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Аякс: Онана, Таляфико, Блинд, Де Лихт, Фелтман, Ван де Беек, Де Йонг, Шьоне, Нерес, Зиеш, Тадич
Контузени: Ейтинг  
Треньор: Ерик тен Хаг

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сисоко, Уаняма, Ериксен, Деле Али, Моура, Хюн-Мин
Контузени: Орие, Кейн, Уинкс, Ламела
Мениджър: Маурисио Почетино

Прогноза на Gol.bg:

Аякс има комфортна преднина от 1:0 след първия мач в Лондон, което кара мнозина специалисти да определят холандците за фаворит в сблъсъка.

Освен това Ерик тен Хаг ще може да използва най-големите си звезди. Аут единствено е Карел Ейтинг, който не е сред основните футболисти. Амстердамци са и в приповдигнато настроение, защото в неделя спечелиха и Купата на страната след 4:0 на финала над Вилем II.

Тотнъм отново ще е без голямата си звезда Хари Кейн, който е контузен. След наказанието се завръща другият лидер на отбора Сон Хюн-Мин, което със сигурност ще даде импулс в атаката на лондончани.

Интересното е, че Аякс стигна до 1/2-финалите без домакинска победа – 1:2 от Реал Мадрид и 1:1 и с Ювентус. Последният сблъсък в груповата фаза пък беше с Байерн Мюнхен и отборът отново не спечели – голово шоу 3:3.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

От своя страна Тотнъм ще се стреми да се превърне в едва във втория отбор в Шампионска лига, който се класира на финал, след като е загубил първия 1/2-финален мач вкъщи. До момента това е правено единствено от... Аякс. През 1995/96 холандците падат с 0:1 от Панатинайкос у дома, но печелят с 3:0 в Гърция. Впоследствие губят решаващия двубой за трофея от Ювентус след дузпи.

Но за целта "шпорите" трябва да подобрят всички резултати като гост, които са постигнали през този сезон на международната сцена – 3:4 от Манчестър Сити, 1:0 над Борусия Дортмунд, 1:1 с Барселона, 2:2 с ПСВ Айндховен и 1:2 от Интер.

Напоследък Тотнъм не се намира в добра форма и в последните шест мача има пет загуби. Интересното е, че четири от пораженията са с по 0:1. И въпреки положителния баланс срещу холандци – 9 победи, 5 ремита и 4 загуби, очакваме англичаните да бъдат елиминирани тази вечер. Така финалът ще е между Ливърпул и Аякс

Прогноза: Аякс – Тотнъм 1:1